Leerstoel Volksreligie

29 januari 2020

Categorie: default - Reageer

Op 16 januari werd de leerstoel volksreligie plechtig geïnstalleerd in de Maurits Sabbebibliotheek van de KU Leuven. Vice-rector Humane Wetenschappen, Prof. Bart Raymaekers, ere-decaan Prof. Mathieu Lamberigts en huidig decaan van de faculteit Theologie en Religiewetenschappen, Prof. Johan De Tavernier begeleidden de plechtigheid met vriendelijke woorden van waardering en dank aan de twee sponsors van de leerstoel: de Minderbroeders en het bedevaartsoord van O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel.

Gedurende vijf jaar zal deze leerstoel cursussen, publicaties, voordrachten organiseren onder leiding van Prof. Hans Geybels en Prof. Johan De Tavernier. Wij zijn als verantwoordelijken van het bedevaartsoord blij dat met dit initiatief ook de academische wereld (opnieuw) betrokken wordt bij een werkelijkheid van ons geloofsleven in ons land dat in het verleden vaak meewarig werd bekeken.

Moge de reflectie die in de schoot van de KU Leuven zal gebeuren over die geloofswerkelijkheid die ons en velen dierbaar is een verrijking betekenen en een uitnodiging voor professoren en studenten die er kennis mee maken.

Reageer

velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

wordt niet getoond