Mededeling

13 maart 2020

Categorie: default - Reageer

 

MEDEDELING

Naar aanleiding van de crisis betreffende de verspreiding van het coronavirus heeft de Nationale Veiligheidsraad verregaande maatregelen getroffen.

Vanwege de huidige evolutie van de corona-epidemie nemen de bisschoppen de beslissing om alle publieke liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk in ons land te schorsen.

Deze beslissing gaat in op 14 maart en geldt alvast tot vrijdag 3 april.

Doopsels, huwelijken en uitvaarten kunnen plaatsvinden in beperkte kring.

Voor alle andere pastorale bijeenkomsten wordt maximale voorzichtigheid gevraagd.

De kerkgebouwen blijven open voor persoonlijk gebed en bezinning.

De basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel zal dagelijks geopend zijn van 8u. tot 18u.

De sacristie is open voor het verplaatsen van voorziene misintenties en voor informatie.

Het huisje van de zegeningen blijft open zodat wie dit wenst een priester kan spreken, het sacrament van de verzoening kan ontvangen en voor zegeningen.

Het onthaalcentrum is gesloten. Info en afspraken betreffende bedevaarten kunnen via: secretariaat@scherpenheuvel.be of telefonisch 013 35 56 49 of via de sacristie: 013 77 14 96 sacristie@scherpenheuvel.be

De maatregelen zijn drastisch evenals de uitdaging waar we voor staan om de volksgezondheid te bewaken. Wij begrijpen en delen in de pijn van de gelovigen die de ontmoeting met de levende Heer in de viering van de eucharistie moeten missen. We hopen en bidden dat we met Palmzondag de viering van de Goede Week en Pasen samen kunnen inzetten.

Meer dan ooit roepen wij op tot gebed voor allen die lijden, voor allen die zieken bijstaan, voor allen die angst hebben, voor allen die zich inzetten om oplossingen te vinden.

Moge Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel voor ons allen ten beste spreken bij haar Zoon en allen bewaren.

 

 

Reageer

velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

wordt niet getoond