Zalige vakantietijd!

27 juni 2018

Categorie: default - Reageer

Zalige vakantietijd

Met dit nummer van het parochieblad dat drie weken overbrugt, weet je hoe laat het is: het is vakantietijd! Voor kinderen en studenten is het duidelijk, de schoolpoort gaat dicht en nog wel voor twee maanden. Voor alle anderen is het minder duidelijk en vooral minder lang! Hoewel, sommige gepensioneerden zeggen mij dat ze het hele jaar vakantie hebben. Anderen verzekeren mij dat ze het sedert hun pensioen drukker hebben dan vroeger. Het zal allemaal waar zijn en het zal er ook allemaal van afhangen hoe je die pensioentijd beleeft. Er zijn ook gepensioneerden die wel zouden willen, maar niet kunnen door ouderdom of ziekte. Zij beschouwen hun dagen zelden als vakantie. Want vakantie betekent dat je vrij bent om van alles te doen waarvoor er anders geen tijd of ruimte is.

Voor velen betekent deze tijd van vakantie ene bevrijding van een juk en een druk die het hele jaar op de schouders ligt, maar voor velen drukt precies de vakantietijd en niet alleen op de schouders, maar ook in het hart. Ze denken aan vroeger, aan de vakantietijden toen alles nog goed ging in gezin en familie, toen de gezondheid nog mee wilde of misschien zelfs de portemonnee? Deze tijd vervult hen, zoals de kersttijd, met heimwee en ze willen niets liever dan dat het vlug voorbij mag zijn en alles zijn ‘gewone’ gang gaat.

Er zijn er ook bij ons die in deze periode op bedevaart gaan, wat verder dan Scherpenheuvel, naar Lourdes of Fatima of het heilig land of… Een bedevaart die hen de ruimte en de tijd geeft om intenser te bidden in verbondenheid met zovelen die zij in hun hart mee op bedevaart nemen.

We willen aan al deze mensen denken deze maanden, de blijen en de droeven; voor de blazers en de uitblazers, voor de vertrekkers en de thuisblijvers, voor hen allen gaat de zon op en pas laat weer onder, moge haar stralen ons bereiken. Een gebed om zegen zal zeker helpen.

 

 

Heer,

Wij danken u voor de seizoenen

die ons begeleiden door het jaar.

Wij danken u voor de zomer met haar lange en warme dagen,

met de zonnestralen en met de verkwikkende regen.

Wij danken u voor de kinderen die spelen,

de jongeren en ouderen die genieten.

Wij bidden om uw zegen over al uw mensen,

over de luide en de stille genieters,

over de reizigers en de thuisblijvers,

over de zieken en de gezonden,

over de werkers en de wakers,

over de bidders en de doeners.

Moge de genade van uw zegen,

als de stralen van een milde zon,

ons allen deugd doen.

Reageer

velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

wordt niet getoond