Zondag 6 november - 383ste Kaarskensprocessie

4 november 2011

De Kaarskensprocessie ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel is een begrip in onze streken. Generaties lang komen mensen op die dag naar Scherpenheuvel om tot Maria te bidden en haar te danken. De kaarsen die worden ontstoken tijdens de processie worden mee naar huis genomen en begeleiden de mensen in blijde en droeve momenten. De eenvoud van deze bidprocessie doet de zegenende kracht die uitgaat van het genadebeeld nog sterker uitkomen en velen worden hierdoor ook diep geraakt.

Dit jaar willen wij ook onze dankbaarheid tonen omdat het bedevaartsoord op 2 februari van Paus Benedictus XVI de Gouden Roos kreeg. Een erkenning en waardering die wij graag delen met de generaties bedevaarders die naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel komen.

De Kaarskensprocessie gaat uit op de eerste zondag na Allerheiligen, dit jaar dus op 6 november. Om 15.00u wordt een plechtig Lof gezongen in de basiliek, daarna vertrekt de processie rond het park van de basiliek om aan te komen in de Mariahal waar de eucharistie wordt gevierd.

Voorganger dit jaar is Mgr. Leon Lemmens, hulpbisschop voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen.

 

Traditioneel wordt met de Kaarskensprocessie het bedevaartseizoen in Scherpenheuvel afgesloten en hoewel het hele jaar door vele gelovigen komen, blijft deze dag toch een bijzondere dag van dankbaarheid voor de steun die velen vinden bij Onze-Lieve-Vrouw.

Deze affiche downloaden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's kaarskensprocessie : november 2010

Reageer

velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

wordt niet getoond