Blog

Geschreven op 1 juni 2011

Al heeft Hij ons verlaten, Hij laat ons nooit alleen!

Donderdag 2 juni vieren wij het hoogfeest van Ons Heer Hemelvaart. Veertig dagen na Pasen maakt de verrezen Heer zich los van deze aarde en stijgt Hij op naar zijn Vader. Veertig dagen lang heeft Hij zich aan de leerlingen en aan ons getoond als de verrezen Heer, als diegene die gestorven is op het kruis, maar die toch leeft.

Lees meer

Geschreven op 23 mei 2011

Fotoreportage : Gouden Roos (15/05/2011)

Dhr Maurice Bruyndonckx maakte een geslaagde fotoreportage van de uitreiking van de Gouden Roos en de daaropvolgende plechtige Eucharistieviering. Klik op deze link om de foto's te bekijken : http://www.flickr.com/photos/studiolymar/sets/72157626616378257/

Wij danken dhr Maurice Bruyndonckx hiervoor van harte.

Geschreven op 10 mei 2011

GOUDEN ROOS VOOR SCHERPENHEUVEL OP ITALIAANSE TELEVISIE

Op 2 februari 2011 schonk paus Benedictus XVI aan het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel de Gouden Roos.  Dit uitzonderlijke pauselijke geschenk brengt het bekendste bedevaartsoord van ons land op het niveau van de grote internationale bedevaartsoorden als Lourdes, Fatima, e.a. Het is de eerste maal dat aan bedevaartsoord in ons land deze eer te beurt valt.

 

 Foto Gouden Roos in hoge resolutie

 

Reportage van VTM

Lees meer

Geschreven op 28 april 2011

Eindelijk Mei

Je kunt het voelen dat de mei in de lucht hangt. Er is bedrijvigheid alom in en rond de basiliek. De horeca-uibaters, de kraampjes, de winkels, ze bereiden zich allen voor om de mensen te verwelkomen.

Lees meer

Geschreven op 13 april 2011

Feestelijk Concert op 17 JUNI 2011 OM 20u in de basiliek van O.-L.-VROUW VAN SCHERPENHEUVEL

Om de buitenrestauratie van de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel feestelijk te vieren biedt het bedevaartsoord en de parochie een concert aan dat verzorgd zal worden door organist-titularis van de basiliek, Pierre Ramakers en tien docenten van de Academie voor Muziek, Theater & Dans Maasmechelen.

Lees meer

Geschreven op 8 april 2011

Werken aan en rond de basiliek

 

Na drie jaar zijn de restauratiewerken aan de buitenzijde van de basiliek en aan de glasramen bijna voltooid. De stelling die nu nog voor de gevel staat, wordt vanaf woensdag 13 april weggehaald. Er blijven nog enkele kleinere werken over, maar de basiliek zal tegen Pasen weer schitteren en tegen de meimaand klaar zijn om vele bedevaarders te verwelkomen.

Lees meer

Geschreven op 1 april 2011

Tentoonstelling Felix De Boeck : vernissage op 8 april 2011 om 19u.

Geschreven op 14 februari 2011

"Gouden Roos" : wat betekent dit voor Scherpenheuvel ?

Categorie: default

Het bedevaartsoord van Scherpenheuvel is fier en dankbaar voor dit geschenk. Het straalt over allen die naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel komen als een aanmoediging om op haar woord te blijven vertrouwen: ‘Doe maar wat Hij u zeggen zal’.

Lees meer

Geschreven op 2 februari 2011

Paus Benedictus schenkt "gouden roos" aan het bedevaartsoord van Scherpenheuvel

Categorie: default

Vandaag , 2 februari, feest van de opdracht van de Heer in de tempel (Maria Lichtmis), schenkt Paus Benedictus XVI aan het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel de ‘Gouden Roos’.

 

 

Lees meer

Geschreven op 27 januari 2011

Laat de kinderen tot Mij komen

In deze tijden van berichtgeving rond kindermisbruik in pastorale situaties, klinkt het citaat: ‘Laat de kinderen tot Mij komen’, misschien ongepast en zelfs schokkend, ware het niet dat het uit de mond van Jezus zelf komt.

Lees meer