Blog

Geschreven op 15 november 2010

Kaarskensprocessie 07/11/2010

Categorie: default

Op zondag 7 november ging de jaarlijkse Kaarskensprocessie ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel voor de 382ste maal uit. Het werd een heel bijzondere processie waarin het jubileum van de parochie niet mocht ontbreken.

Lees meer

Geschreven op 8 november 2010

Nieuwe website

Categorie: default

De nieuwe website van het bedevaartsoord en de parochie van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel is ten doop gehouden. Proficiat en dank aan allen die eraan hebben gewerkt! Proficiat ook aan u, bezoeker. Wij hopen dat u deze website regelmatig zult bezoeken en zo in contact blijft met ons bedevaartsoord. Hier leeft veel, het hele jaar door, en wij willen dit met u delen. Deze website is ook een uitnodiging om het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel te bezoeken en geloof, hoop en liefde te delen met de velen die wij mogen verwelkomen. Via de blog die u hebt aangeklikt, hoop ik in de gelegenheid te zijn om u vaker te mogen aanspreken en mijn geloof met u te delen. Alvast een fijne eerste kennismaking met onze website.

Geschreven op 24 september 2010

In de voetsporen van de eerste pastoor

Categorie: default

N.a.v. de viering van het 400-jarig bestaan van onze parochie, gingen we op bedevaart naar Joost Bouckaert. In de Sint-Maartenskerk, de voormalige kathedraal van het bisdom Ieper, vonden we de begraafplaats van Pastoor Bouckaert. Na gedurende 32 jaar herder te zijn geweest in Scherpenheuvel, was hij ook bijna 3 jaar bisschop in het bisdom Ieper.

Lees meer

Geschreven op 19 juli 2010

Actie Scherpenheuvel op 21/08/2010

Vlaamse Parlementsleden steunen en danken kerkmensen met ‘ACTIE SCHERPENHEUVEL’

Het relaas van de bijeenkomst in Scherpenheuvel op Kerknet

Lees meer

Geschreven op 14 juni 2010

Priesterbedevaart in Scherpenheuvel (11/06/2010)

Categorie: default

Samenvatting van de conferentie van mgr. Jan Dumon op de priesterbedevaart in Scherpenheuvel

Lees meer