Blog

Geschreven op 5 juli 2011

Een zomerse bedevaart

Het zomerseizoen is een gunstige tijd om op bedevaart te gaan en dit om meerdere redenen. Allereerst nodigt het – hopelijk – mooie weer uit tot een uitstap. Bovendien is het voor sommige mensen vakantie waardoor er tijd is om eens rustig op uitstap te gaan. Voor gezinnen biedt de vakantie een goede gelegenheid om wat langer en intenser samen te zijn zodat er wat meer en dieper kan gedeeld worden.  En waarom niet eens samen op bedevaart gaan?

 

 

Lees meer

Geschreven op 28 juni 2011

Loof de Heer met koperen trompetten, orgel en bazuinen !

Loof de Heer met koperen trompetten, orgel en bazuinen! En dat is ook gebeurd met het concert van 17 juni ter gelegenheid van de voltooiing van de restauratie. Een prachtprestatie van onze organist Pierre Ramakers en van zijn collega-docent aan de Muziekacademie Maasmechelen, Simon Van Hoecke. Het koperensemble en het orgel vulden de basiliek met feestelijke klanken die het hart verblijdden. Onze dank en waardering aan de uitvoerders.

 

Lees meer

Geschreven op 9 juni 2011

Vernieuw het hart van uw gelovigen

Kom heilige Geest’, zingen we met Pinksteren, ‘en vernieuw het hart van uw gelovigen’. Ieder jaar opnieuw gedenkt de Kerk haar geboorte. Gedenken is meer dan ons herinneren, het is opnieuw beleven wat toen gebeurde aan de eerste leerlingen. Bij de berichtgeving over het instemmen van de Belgische Bisschoppen met de aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie voor herstel en heling van de slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk, merkte een journalist op dat het moment – vlak voor Pinksteren – niet toevallig is.

Lees meer

Geschreven op 1 juni 2011

Al heeft Hij ons verlaten, Hij laat ons nooit alleen!

Donderdag 2 juni vieren wij het hoogfeest van Ons Heer Hemelvaart. Veertig dagen na Pasen maakt de verrezen Heer zich los van deze aarde en stijgt Hij op naar zijn Vader. Veertig dagen lang heeft Hij zich aan de leerlingen en aan ons getoond als de verrezen Heer, als diegene die gestorven is op het kruis, maar die toch leeft.

Lees meer

Geschreven op 23 mei 2011

Fotoreportage : Gouden Roos (15/05/2011)

Dhr Maurice Bruyndonckx maakte een geslaagde fotoreportage van de uitreiking van de Gouden Roos en de daaropvolgende plechtige Eucharistieviering. Klik op deze link om de foto's te bekijken : http://www.flickr.com/photos/studiolymar/sets/72157626616378257/

Wij danken dhr Maurice Bruyndonckx hiervoor van harte.

Geschreven op 10 mei 2011

GOUDEN ROOS VOOR SCHERPENHEUVEL OP ITALIAANSE TELEVISIE

Op 2 februari 2011 schonk paus Benedictus XVI aan het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel de Gouden Roos.  Dit uitzonderlijke pauselijke geschenk brengt het bekendste bedevaartsoord van ons land op het niveau van de grote internationale bedevaartsoorden als Lourdes, Fatima, e.a. Het is de eerste maal dat aan bedevaartsoord in ons land deze eer te beurt valt.

 

 Foto Gouden Roos in hoge resolutie

 

Reportage van VTM

Lees meer

Geschreven op 28 april 2011

Eindelijk Mei

Je kunt het voelen dat de mei in de lucht hangt. Er is bedrijvigheid alom in en rond de basiliek. De horeca-uibaters, de kraampjes, de winkels, ze bereiden zich allen voor om de mensen te verwelkomen.

Lees meer

Geschreven op 13 april 2011

Feestelijk Concert op 17 JUNI 2011 OM 20u in de basiliek van O.-L.-VROUW VAN SCHERPENHEUVEL

Om de buitenrestauratie van de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel feestelijk te vieren biedt het bedevaartsoord en de parochie een concert aan dat verzorgd zal worden door organist-titularis van de basiliek, Pierre Ramakers en tien docenten van de Academie voor Muziek, Theater & Dans Maasmechelen.

Lees meer

Geschreven op 8 april 2011

Werken aan en rond de basiliek

 

Na drie jaar zijn de restauratiewerken aan de buitenzijde van de basiliek en aan de glasramen bijna voltooid. De stelling die nu nog voor de gevel staat, wordt vanaf woensdag 13 april weggehaald. Er blijven nog enkele kleinere werken over, maar de basiliek zal tegen Pasen weer schitteren en tegen de meimaand klaar zijn om vele bedevaarders te verwelkomen.

Lees meer

Geschreven op 1 april 2011

Tentoonstelling Felix De Boeck : vernissage op 8 april 2011 om 19u.