Blog

Geschreven op 14 februari 2011

"Gouden Roos" : wat betekent dit voor Scherpenheuvel ?

Categorie: default

Het bedevaartsoord van Scherpenheuvel is fier en dankbaar voor dit geschenk. Het straalt over allen die naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel komen als een aanmoediging om op haar woord te blijven vertrouwen: ‘Doe maar wat Hij u zeggen zal’.

Lees meer

Geschreven op 2 februari 2011

Paus Benedictus schenkt "gouden roos" aan het bedevaartsoord van Scherpenheuvel

Categorie: default

Vandaag , 2 februari, feest van de opdracht van de Heer in de tempel (Maria Lichtmis), schenkt Paus Benedictus XVI aan het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel de ‘Gouden Roos’.

 

 

Lees meer

Geschreven op 27 januari 2011

Laat de kinderen tot Mij komen

In deze tijden van berichtgeving rond kindermisbruik in pastorale situaties, klinkt het citaat: ‘Laat de kinderen tot Mij komen’, misschien ongepast en zelfs schokkend, ware het niet dat het uit de mond van Jezus zelf komt.

Lees meer

Geschreven op 3 januari 2011

Gezegend 2011

Aan alle bezoekers van de website: een zalig en gezegend Nieuwjaar! Er wordt deze dagen nogal wat afgewenst: ‘Mogen al uw wensen in vervulling gaan’, ‘een goede gezondheid, dat is alles’, ‘het beste in het nieuwe jaar’…

Lees meer

Geschreven op 23 december 2010

ZALIG KERSTFEEST

Categorie: default

Aan alle bezoekers van onze website: een zalig Kerstfeest!

Overal om ons heen zien we lichtjes flikkeren, ballen blinken, slingers glinsteren. We horen kerstmuziekjes van vroeger en nu uit luidsprekers dwarrelen en we zien in kerstman verkleedde figuren zich moeizaam over straat bewegen of aan gevels hangen. Het is kerstmis buiten en binnen, voor de ogen en de oren en met de sneeuw dit jaar nu ook voelbaar. Alle zintuigen worden geprikkeld en de geldbeurs gaat gul open, maar voor wie?

Met dank aan Felix Anthoon voor de foto's.

Lees meer

Geschreven op 2 december 2010

DANK AAN KERK EN LEVEN

 Het is de periode voor het verzamelen van de abonnementen op Kerk en Leven –genoegzaam bekend als ‘het Parochieblad’. Vele duizenden gelovigen in Vlaanderen zijn gedurende jaren vertrouwd met de wekelijkse berichtgeving uit hun eigen parochie, bisdom, de Kerk in ons land en in de wereld. Het is een uniek blad en wij kunnen niet anders dan dankbaar zijn dat vele vrijwilligers in de parochies en ook de redactie in Antwerpen in de weer zijn om van dit blad ‘ons blad’ te maken.

Lees meer

Geschreven op 25 november 2010

In de ban van Maria : uitzending door Braambos

‘In de ban van Maria’ : in twee uitzendingen te bekijken bij Braambos.

  • Op  5 december 2010 : op "Eén" om 9u30 en "Canvas" om 23u50.
  • Op 19 december 2010 : op "Eén" om 9u00 en op "Canvas" om 00u05.

 

Lees meer

Geschreven op 19 november 2010

Feest van en voor het hart

Op zaterdag 13 november waren alle vrijwilligers uitgenodigd voor een gezellig samenzijn. We organiseren dit ieder jaar, allereerst om de vele vrijwilligers te danken voor hun inzet, maar ook om hen te bemoedigen en te bevestigen door samen te komen. Een vaker gehoorde klacht wordt daarmee beantwoord: ‘Het zijn altijd dezelfden’. Wanneer al die ‘zelfden’ samen worden gebracht, blijkt dat het er velen zijn!

Lees meer

Geschreven op 15 november 2010

Kaarskensprocessie 07/11/2010

Categorie: default

Op zondag 7 november ging de jaarlijkse Kaarskensprocessie ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel voor de 382ste maal uit. Het werd een heel bijzondere processie waarin het jubileum van de parochie niet mocht ontbreken.

Lees meer

Geschreven op 8 november 2010

Nieuwe website

Categorie: default

De nieuwe website van het bedevaartsoord en de parochie van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel is ten doop gehouden. Proficiat en dank aan allen die eraan hebben gewerkt! Proficiat ook aan u, bezoeker. Wij hopen dat u deze website regelmatig zult bezoeken en zo in contact blijft met ons bedevaartsoord. Hier leeft veel, het hele jaar door, en wij willen dit met u delen. Deze website is ook een uitnodiging om het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel te bezoeken en geloof, hoop en liefde te delen met de velen die wij mogen verwelkomen. Via de blog die u hebt aangeklikt, hoop ik in de gelegenheid te zijn om u vaker te mogen aanspreken en mijn geloof met u te delen. Alvast een fijne eerste kennismaking met onze website.