Dank Paus Benedictus XVI

13 februari 2013

Het nieuws van het aftreden van Paus Benedictus heeft iedereen verrast en terecht want het is een hoogst uitzonderlijk gebaar. De Paus doet dit op de eerste plaats als een dienst aan de Kerk die acht jaar geleden aan zijn herderlijke zorg werd toevertrouwd. Hij heeft een loodzware taak aanvaard en  met toewijding en kracht gestalte gegeven. Het zal nog een tijdje duren alvorens we beseffen hoe groot die kracht wel is. Er is immers veel meer gebeurd dan wat de media ons voorschotelen. Ik wil een feit aanhalen wat voor onze parochie en bedevaartsoord toch heel veel betekent. Op 2 februari 2011 schonk Paus Benedictus de Gouden Roos aan het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Een eer die ons als eerste bedevaartsoord in ons land te beurt viel en waardoor de Paus zich aansloot bij de stroom van bedevaarders die gedurende eeuwen Onze-Lieve-Vrouw in Scherpenheuvel komen groeten. Een teken van dankbaarheid, bemoediging en aanmoediging van allen die hier wonen en die hier komen. We kunnen Paus Benedictus niet dankbaar genoeg zijn voor dit veelzeggende gebaar. Ongeveer een jaar geleden had ik de gelegenheid om namens u allen de Paus persoonlijk hiervoor te danken. De Paus gaat nu verder zijn geliefde Kerk dienen door voor ons allen te bidden. Jezus deed dit ook toen Hij na weldoende rond te zijn gegaan, vlak voor zijn lijden en sterven lang en intens heeft gebeden opdat allen één zouden zijn zoals de Vader en Hijzelf één zijn. Dank Paus Benedictus voor wat was en voor wat komt. Wij zenden U vanuit ons geliefde Scherpenheuvel onze gebeden, een heel snoer gebeden, een rozenkransgebed.

 

Reacties

Door luc.verreycken 19/10/21 (8 jaren geleden)

luc.verreycken

re: Dank Paus Benedictus XVI

Van dankbaarheid zijn wij vervuld, voor deze grote dienaar van de heer,
Paus Benedictus16, wiens magistrale encyclieken blijven nazinderen als puur meesterlijke werken. Ik ben bedroefd bij het verdwijnen van deze grote paus. Ik hoop dat zijn opvolger de authenticiteit en de traditie,die ons volgens overlevering is doorgegeven kan verderzetten.
In dat verband,denk ik aan opvolgers zoals Marc Ouellet, Canizares Llovera, kardinaal Burke of Francis Arinze. Maar alleen de Heilige geest kan hier verduidelijking over geven.

Reageer

velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

wordt niet getoond