Met het hart op de tong!

25 juni 2014

Terwijl de examenstress van kinderen en kleinkinderen stilaan plaats maakt voor de vreugde of de ontgoocheling van de uitslag, terwijl het WK voetbal naar zijn kookpunt gaat, terwijl de regeringen in ons land stilaan vorm krijgen, terwijl de vakantie-edities van ons parochieblad van de band lopen; vieren wij het hoogfeest van het Heilig Hart van Jezus op vrijdag 27 juni. Een feest dat vroeger alom leefde in vieringen, gezangen en massa’s beelden van het Heilig Hart in alle vormen en formaten en vaak zonder handen na een ongelukkige val! Ook vandaag is dit een mooi feest en raakt het ieder van ons. Wij willen allemaal hartelijke mensen ontmoeten en het ook zelf zijn. Om dat te worden, kunnen we best naar het hart van Jezus kijken. Hij toont het op elke bladzijde van het evangelie. Ieder woord, iedere daad die wij daarin ontvangen, getuigt van Gods liefde. Het hart van Jezus toont ons Gods hart en dat is heel groot en de moeite waard om erin te kijken en er in te verblijven. Het is zo groot dat het alle mensen wil ontvangen. Iedereen mag erin thuis komen. De beelden die wij kennen van Jezus drukken dit ook uit: met open armen of met de vinger de eg wijzend naar het geopende hart dat zichtbaar is. Is dat niet prachtig? Wie het hart van God ontdekt, wil er niet meer uit want het klopt zo vurig van liefde. Maar het is geen vrijblijvende liefde die uit Jezus’ hart stroomt. Je gaat er niet als toerist binnen en buiten om even te genieten en dan weer terug naar de orde van de dag. Het hart van Jezus vervult ons met Gods liefde zodat ons hart groter wordt. Wie het hart van Jezus heeft ontdekt, die wordt zelf ook hartelijker. Zoals de ontmoeting met Jezus gebeurt via zijn goddelijke hart, zo mogen onze ontmoetingen ook via het hart gaan. Laten we te midden van de vele beelden van het WK voetbal in Brazilië ook eens naar het grote beeld van Jezus kijken. Hij heeft de armen open en het hart ook. Laten wij op de uitnodiging ingaan, ze is gratis en doet toch zo’n deugd.

Reacties

Door Salomon 18/09/21 (7 jaren geleden)

Salomon

re: Met het hart op de tong!

Beste,

Ik vond u al geweldig tijdens maria in de bijbel en kuran. En nu dit. Maar het word tijd dat u weer eens onze marokkaanse broeders nog eens een bezoekje brengt. Met als titel er is maar 1 Maria en dat is Maria. We kijken er naar uit.

Door Anny 18/09/21 (5 jaren geleden)

Anny

re: Met het hart op de tong!

Een goed en groot hart hebben is als gewone mensen niet altijd goed. Het wordt vaak verkeert begrepen. Wil je iemand helpen, doet je het voor geld, of wil je op een goed blaadje staan. Waarom zijn mensen zo onbetrouwbaar , zoveel achterdochtig, of is het jaloezie. Ik heb mij daar nooit druk over gemaakt .ik ben wie ik ben en als ze over mij praten zwijgen ze van iemand anders. Ik zal het nooit laten om andere Mensen te helpen , dat gevoel, dat geluk die vreugde kan mij niet afgenomen worden. Daar om Dank ik het Grote Heilige Hart van Jezus

Reageer

velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

wordt niet getoond