Rozenkransmaand

22 september 2021

Categorie: default - Reageer

 

Rozenkransmaand

Oktober is rozenkransmaand omdat we dan het feest van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans vieren. Voor velen is dit gebed een vaste grond get hele jaar door en gelukkig maar. In het overwegen van de blijde, de droevige, de glorierijke en de lichtmysteries, komt het evangelie aan bod met het leven, lijden en sterven en verrijzen van Jezus voor ons. We kunnen ook ons eigen leven met en voor elkaar in deze mysteries zien en ons lief en leed verbinden aan het verlossingswerk van Jezus. Zoals in het evangelie, is Maria ook nabij bij ons leven, ons wel en ons wee. We bidden tot haar en zij bidt met en voor ons mee. Zo wordt ons gebed ook het hare en komt het bij haar Zoon terecht waar het gehoord en verhoord kan worden.

Het is dus niet het ‘aframmelen’ van weesgegroetjes, zoals men wel eens smalend zegt. Juist in de herhaling van dit vertrouwde gebed dat geen pijniging van ons verstand vraagt, maar juist daarom afzakt naar het hart, vinden we de rust die al een vrucht van gebed is.

We laten de kralen door de hand glijden als een snoer van gebed en een houvast. We kunnen kijken naar een Mariabeeld, een kruisbeeld met een kaarsje erbij. We kunnen onze ogen laten glijden over foto’s van dierbaren op aarde en in de hemel. We zijn nooit alleen als we de rozenkrans bidden! We kunnen ook de rozenkransweg gaan in het park. Dan krijgen we beeld bij de klank en stappend van de ene statie naar de andere kunnen we het gebed ook met de voeten voeren. Op naar de Calvarieberg met het kruis om in de hoogte te blijven voor de glorierijke mysteries.

We kunnen het samen bidden met anderen, bekenden, beminden, met de gemeenschap. Zo bidden wij steeds op de eerste zondag van de oktobermaand, nu zondag 3 oktober, om 14u. de rozenkrans met en voor de parochianen en bedevaarders. Aansluitend wordt de zegen met het genadebeeld gegeven voor wie dat wenst. Zo kunnen we de nabijheid van Maria nog sterker voelen.

 

 

Reageer

velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

wordt niet getoond