Werken aan en rond de basiliek

8 april 2011

Na drie jaar zijn de restauratiewerken aan de buitenzijde van de basiliek en aan de glasramen bijna voltooid. De stelling die nu nog voor de gevel staat, wordt vanaf woensdag 13 april weggehaald. Er blijven nog enkele kleinere werken over, maar de basiliek zal tegen Pasen weer schitteren en tegen de meimaand klaar zijn om vele bedevaarders te verwelkomen.

Ook de werken aan de straten rond de basiliek worden binnenkort afgewerkt. De Stad en de aannemer doen hun uiterste best om tegen de meimaand klaar te zijn met de werken zodat er zomin mogelijk hinder is. Wij drukken onze waardering uit voor de inzet en de bereidwilligheid waarmee deze werken werden gedaan. Het is altijd onaangenaam voor bewoners en bezoekers als er werken zijn, maar de hinder werd zoveel als mogelijk beperkt en het resultaat mag gezien worden.

Tot het einde van de werken zal de AUTOZEGENING toegankelijk zijn via het Albertusplein (tegengestelde kant als gewoonlijk). Wie uit de richting Diest komt, rijdt dan het park binnen langs de Koepelkapel en na de autozegening weer uit via de waterput (er werden wegwijzers aangebracht). De priesters zullen de auto’s zegenen voor de noveenkaarsenkapel. Dit omdat er geen mogelijkheid is, zolang de werken nog duren, om via de Rozenkranslaan of de Cobergerstraat het Kerkehuisje te bereiken.

Wij danken u voor uw begrip.

Reageer

velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

wordt niet getoond