Zalige vakantie !

29 juni 2021

Categorie: default - Reageer

 

Aan iedereen een zalige vakantie! Dat wensen we ieder jaar en, dan denken we spontaan aan de mensen die vakantie hebben. Soms een hele lange zoals de schoolgaande jeugd, soms een behoorlijk lange van enkele weken, soms maar enkele dagen! We denken in ieder geval aan diegenen die het gewone ritme van werken of studeren onderbreken om tot rust te komen, om te doen wat ze graag doen, om erop uit te trekken of juist om hard thuis te werken.

Dit jaar wille we denken aan alle mensen als we een zalige vakantie wensen. Het is ook een bijzondere tijd en met de verbetering van de resultaten rond de coronabesmettingen, de versoepelingen die er mee gepaard gaan, de vaccinatie van steeds meer mensen… het geeft ademruimte aan velen die in het voorbije jaar leefden met angst en zorgen, met werkdruk, stress, isolement, ziekte, rouw… Het is voor iedereen een tijd van druk en last geweest die nog zwaarder weegt dan het ‘gewone’ werk. Die last kunnen we nu gelukkig beetje bij beetje van de schouders voelen glijden en dat werd tijd ook! Vakantie dus voor iedereen die, zoals men dat nu noemt, ‘het rijk van de vrijheid’ terug verkrijgt.

Laten we het aan elkaar gunnen, van ganser harte. Laten we er samen van genieten door onze verantwoordelijkheid voor elkaar gezondheid en welzijn te blijven opnemen. De zorg voor de volksgezondheid blijft nog verder duren, Corona heeft haar greep wel gelost, maar is niet weg! Maar dankzij de zorg van velen, dankzij de vaccinaties, dankzij de beperkingen is er nu meer ademruimte. Vakantie dus!

 

 

Reageer

velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.

wordt niet getoond