Steun ons

Het bedevaartsoord wordt sinds vele jaren druk bezocht. Het offer van de bedevaarders stelt ons in staat om hen te verwelkomen in een mooie en goed verwarmde basiliek, in de Mariahal of in de Koepelkapel voor liturgische vieringen. Kosters en organist zorgen ervoor dat alles piekfijn in orde is opdat de bedevaart of het vieren van de eucharistie feestelijk en deugddoend zou zijn.

Rond de basiliek is een groot park met kruisweg en rozenkransweg. Deze groene oase nodigt uit tot gebed, bezinning en stilte, maar ook voor een mooie wandeling of het genieten van de natuur.

Het onderhoud van het heiligdom kost echter veel geld. Omdat het altijd beter kan, betekent de verfraaiing  een voortdurende zorg. Voor een groot gedeelte van de restauratiewerken komt de overheid tussen in de kosten. 

 

Vanaf 1 juli 2021 wordt het duo-legaat aangepast.

Vanaf 1 juli 2021 zal in Vlaanderen de techniek van het duo-legaat niet langer gunstig en in veel gevallen niet langer uitvoerbaar zijn. Dit zal gelden voor zowel bestaande als nieuwe testamenten.

Vanaf 1 juli kunt u belastingvrij schenken en legateren aan het bedevaartsoord.

Schenkingen en legaten aan het bedevaartsoord worden niet meer belast

Om de nieuwe fiscale behandeling van het duolegaat te compenseren, wordt de schenk- en erfbelasting op schenkingen en gewone legaten aan goede doelen vanaf 1 juli 2021 gewijzigd.

De belasting op een legaat aan het bedevaartsoord wordt verlaagd van 8,5% naar 0%. Die regel geldt enkel indien u uw fiscale woonplaats in het Vlaamse Gewest heeft.

Het is dus belangrijk om voor zowel bestaande als nieuwe testamenten een notaris te raadplegen.

 

Scherpenheuvel praktisch