live beeld: klik op foto

De pastoor blogt

E.H. Luc Van Hilst

Pastoor van Scherpenheuvel


Praktisch 

Inschrijven Bedevaarten

Misintentie aanvragen

Doopsel

Catechese

Huwelijk

Zaal reserveren

Overnachtingen boeken

 

 

30 november 2021

Weet je het nog?

In gesprekken krijg ik regelmatig de vraag: ‘Weet je nog wanneer je voor het priesterschap hebt gekozen?’ Het antwoord is dan steeds dat het niet op één bepaald moment is gebeurd in een duidelijke boodschap, maar een proces van verschillende momenten en personen die mij in de dynamiek brachten richting priesterschap. Daarmee wil ik de duidelijke vraag niet ontkrachten of afdoen als overbodig. Integendeel want in de Bijbel zijn de roepingsverhalen altijd heel concreet en bepaald in de tijd.

Lees meer

In de kijker

TV-mis nu zondag 05/12 om 10u00 in de Mariahal

Iedereen is welkom!

Er is geen eucharistieviering in de Basiliek om 10u00.

Onthaalcentrum 'Huis van Maria'

Wegens de verstrengde corona-maatregelen zal het Onthaalcentrum tot nader bericht gesloten blijven.

ONLINE KAARSEN BRANDEN

We ontvangen in deze dagen veel telefoontjes en berichten van mensen die vragen om een kaars te laten branden bij Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Veel van hen mogen hun huis niet verlaten en kunnen dus zelf niet tot in Scherpenheuvel komen. We willen hen en u via deze weg helpen om toch uw kaars bij Maria te laten branden.

Als u graag een kaars wil laten branden, kan dat via de website zelf (klik hier). U mag ook mailen naar pastoor@scherpenheuvel.be of bellen naar de pastorie 013 35 56 61. Het verschuldigde bedrag van 5 euro kan u daarna overschrijven op onderstaand rekeningnummer met vermelding: uw naam + kaarsje branden.

BE36 4540 0918 7181 van Bedevaartsoord O.L.V. Scherpenheuvel

In deze tijden bidden wij voor alle bedevaarders, bezoekers, gelovigen, dokters, verpleegkundigen, coronapatiënten, families, zorgkundigen, ziekenhuisaalmoezeniers en pastores in de zorgsector... dat Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel over hen waakt.

 

Liturgische vieringen