Ga naar de inhoud

Komende uit de richting Brussel: Via E40 (A3) richting Leuven tot afrit Leuven - Hasselt - Via E314 (A2) tot afrit 23 Tielt-Winge, Scherpenheuvel-Zichem - Aan het einde van de afrit naar rechts, de N258 ± 2 km volgen - aan het einde van de N258 naar rechts - op de N10 ± 3 km tot het rond punt in centrum. Volg rechts de richting Zichem en neem de eerste straat rechts de Noordervest. Na honderd meter rechts de Cobergerstraat , op het einde links het Isabellaplein 15a. Parkeren Rozenkranslaan en parking Mariahal.

Komende uit de richting Antwerpen en Hasselt: In Lummen volg de E314 (A2) richting Leuven tot afrit 25 Halen, Aan het einde van de afrit naar rechts. In Diest de wegwijzers Aarschot volgen tot het rond punt in het centrum van Schepenheuvel.. Ga rechtdoor de richting Zichem en neem de eerste straat rechts de Noordervest. Na honderd meter rechts de Cobergerstraat , op het einde links het Isabellaplein 15a. Parkeren Rozenkranslaan en parking Mariahal.

Op zon-en feestdagen: volg de wegwijzers: ‘autowijding’.

 


Grotere kaart weergeven

Parkeermogelijkheden

Scherpenheuvel-Zichem beschikt over gratis (rand)parkings. LET OP: sommige parkings zijn gelegen in een blauwe zone. Vergeet hier dus zeker niet uw parkeerschijf te gebruiken, van maandag tot en met zaterdag van 9u tot 18u.

  • Parking Boemelke (Basilieklaan): 138 plaatsen
  • Parking Spordel (Spordel): 50  (er is 6 X een laadpaal voor EV's) + 130 plaatsen
  • Parking GC den egger (August Nihoulstraat 72): 415 plaatsen
  • Parking kerkhof (Molenstraat): 175 plaatsen
  • Parking stadhuis (August Nihoulstraat 15): 75 plaatsen: opgelet: blauwe zone!
  • Bussen kunnen passagiers laten in- en uitstappen op een speciaal voorziene strook op het Isabellaplein. De bussen kunnen nadien parkeren op de busparkings in de Koningin Astridstraat.
  • Op de parking van GC den egger zijn op de bovenste grasparking een aantal plaatsen voor campers voorzien.

Blauwe zone Scherpenheuvel

De blauwe zone in Scherpenheuvel omvat volgende straten: Noordervest, Kloosterstraat, Elenstraat, Basilieklaan (van aan de rotonde tot aan Koning Albertstraat), Cobergerstraat, Koophandelstraat, Valleistraat, Brouwerijstraat, Zuidervest, Isabellaplein, Albertusplein, Diestsestraat (vanaf Valleistraat richting Albertusplein), parking Stadhuis, August Nihoulstraat (vanaf Prattenborgstraat richting rotonde).