Welkom op de officiële website van het bede- vaartsoord en de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel.

Camera live :

KLIK OP FOTO

De pastoor blogt

E.H. Luc Van Hilst

Pastoor van Scherpenheuvel

 

 

Organist Pierre Ramakers

CD NU VERKRIJGBAAR

 

Inschrijven Bedevaarten

 

6 juli 2016

‘Kent gij de tekenen van de tijd?’

Deze oproep van Jezus werd door het Tweede Vaticaans Concilie toegepast op de hele kerkgemeenschap als een uitdaging en een uitnodiging om opnieuw in de wereld te staan zonder erin helemaal in op te gaan. Het is inderdaad de grote uitdaging om in alle tijden de kracht van het evangelie te verkondigen, te vieren en te dienen. Daarom bidt het eucharistisch gebed: ‘Leer alle gelovigen van uw kerk de tekenen van deze tijd verstaan en maak hen trouw in de beleving van uw evangelie.

Maar wat zijn de tekenen van deze tijd en hoe kunnen wij ze verstaan?

 

Lees meer

29 juni 2016

Heilige Maria Magdalena, b.v.o.

Op uitdrukkelijk verzoek van paus Franciscus wordt de feestdag van de heilige Maria Magdalena op 22 juli verhoogd in rang. Van een ‘gewone’ gedachtenis, wordt het een feest van dezelfde rang als dat van de apostelen. Een sterk symbolisch gebaar in dit jubeljaar van de barmhartigheid.

  Lees meer

15 juni 2016

Is er echt niets ?

Wekelijks een bladzijde schrijven voor Kerk en Leven is een opgave! Soms is er inspiratie te over, soms is er helemaal niets! Nu is het dan zover…ik stel dit schrijven maar uit tot ‘er iets binnenvalt’, maar niets valt. De redactie zit op hete kolen, en ik brand mee want ik wil hen niet teleurstellen of voor een voldongen feit plaatsen. Ze doen al zoveel moeite. Terwijl ik dit schrijf, betrap ik er mij op dat het toch wel heel vreemd is, om te zeggen dat er ‘niets’ te schrijven valt. Is er dan niets gebeurd de voorbije week wat de moeite was, dat indruk heeft gemaakt, dat mijn hart vervulde van blijdschap of van verdriet? Eigenlijk is er veel gebeurd, maar als de ene dag de andere wegduwt, vergeten we weleens wat de dag te bieden had. Er is dus veel gebeurd, heel veel zelfs en het verdient een plaats in het geheugen van het hart.

Als oefening verloop ik met u de week en ik voel nu al dat de bladzijde te kort zal zijn Lees meer

8 juni 2016

Examenstress

Er zijn twee momenten in het jaar dat onze aandacht bijzonder gaat naar de schoolgaande jeugd. Bij het begin van het schooljaar, met compassie dat de vakantie voor hen en voor ons weer voorbij is en er weer een lange periode van school voor ons ligt. En op het einde van het schooljaar wanneer de toetsen en examens beginnen. Dan is er veel compassie want ze moeten zoveel leren en ze doen hun best, maar je moet toch ook geluk hebben met de vragen en met de examinator… Het is een periode die gekenmerkt wordt door ‘stress’ bij jongeren, leerkrachten, ouders en grootouders…

  Lees meer

2 juni 2016

‘Godd’lijk harte van mijn Jezus!’

Juni is de H. Hartmaand omdat we op de derde vrijdag na Pinksteren het hoogfeest van het Heilige Hart van Jezus vieren. Dit jaar is dit op vrijdag 3 juni. Deze maand speelt door mijn hoofd het liedje dat ik als kind hoorde ‘Godd’lijk harte van mijn Jezus, kom, o kom in ’t harte mijn. Kom er met uw liefd’ in wonen…’ Een van de vele liederen ter ere van het Heilig Hart die in de junimaand klonken in kerken en kapellen en thuis bij het beeld van het H. Hart. Waar zijn die liederen heengevlogen? En de beelden die in elke huiskamer stonden? En wat is er gebleven van de toewijdingen van parochies, gezinnen, een heel volk aan het H. Hart? Lees meer

In de kijker

Veelluik ARCABAS ‘Passie en Verrijzenis’

Vanaf heden zijn er drie prentbriefkaarten (een selectie uit het veelluik) te verkrijgen in het onthaalcentrum 'De Pelgrim'.

Prijs per stuk = 2,50 € / per set van 3 stuks = 6 €

 

Kruisiging

Verrijzenis

Voetwassing en laatste avondmaal

Liturgische vieringen

Agenda