live beeld: klik op foto

De pastoor blogt

E.H. Luc Van Hilst

Pastoor van Scherpenheuvel


Praktisch 

Inschrijven Bedevaarten

Misintentie aanvragen

Doopsel

Catechese

Huwelijk

Zaal reserveren

Overnachtingen boeken

 

 

26 april 2017

Bloesems van hoop!

Zoals de bloesems in de lente zich een weg banen door het dorre hout, zo komen de bedevaarders in de meimaand van overal de ruiker van hun geloof, hun lief en hun leed aanbieden aan Maria. De kapelletjes en beelden zijn op vele plaatsen getooid met nieuwe bloemen. Echte, geplukt onderweg, en papieren met zorg vervaardigd. Ze drukken onze blijdschap uit omdat Maria in de maand mei zo mooi is en omdat wij haar komen groeten. We doen dat het hele jaar door, maar in de meimaand is het toch anders: nieuwer, frisser, jonger.

Als een magneet trekt Maria op zoveel plaatsen in de wereld en in ons land mensen aan. Haar positief geladen geloof trekt het onze aan dat zo vaak wordt aangevreten door wanhoop, twijfel en angst. Maria stoot niet af, zij trekt aan. Zo is zij een voorbeeld voor alle gelovigen. De aantrekkelijkheid van ons geloof brengt ons dichter bij God en bij de mensen. Maria zendt ons, vanuit elke ontmoeting met haar, om op onze beurt ‘magneten’ te zijn. Gelovigen verbinden, brengen samen, zij vormen een ruiker van bloesems, prachtig om te zien en te ruiken en de voorlopers van heerlijke vruchten van geloof, hoop en liefde.

Op zondag 30 april wordt de meimaand geopend in de basiliek met een viering om 19 u. Deken Felix Van Meerbergen komt om ons aan te moedigen bij de verwelkoming van de bedevaarders.

Wij nodigen iedereen uit voor deze viering van dank en wensen. Bijzonder verwachten wij de kinderen en jongeren om met eenvoudige bloemen hulde te brengen aan Onze-Lieve-Vrouw.

 

In de kijker

Interdiocesane misdienaarsdag 26 mei 2017

"Jullie zijn het zout van de aarde. Jullie zijn het licht van de wereld" (Mt 5,13-14) 

Voor meer info klik op het logo


 

 

 

 

 

 

 

Liturgische vieringen

Agenda