live beeld: klik op foto

De pastoor blogt

E.H. Luc Van Hilst

Pastoor van Scherpenheuvel


Praktisch 

Inschrijven Bedevaarten

Misintentie aanvragen

Doopsel

Catechese

Huwelijk

Zaal reserveren

Overnachtingen boeken

 

 

13 oktober 2021

Dienaar zijn

Een succesvol leven wordt veelal afgemeten aan wat we verzameld hebben aan geld en goed en wat afgelezen kan worden in hoe we wonen en leven. Het heeft steeds te maken met prestaties die op een of andere manier verzilverd worden zodat het ook getoond kan worden. Mensen die hun ‘succes’ kunnen tonen, krijgen ook altijd veel aandacht. Ze worden geprezen of verguisd, met sympathie omgeven of met afgunst, in ieder geval krijgen ze veel aandacht. Reeksen op de televisie waaruit moet blijken dat de ‘sky the limit is’ of waarin arm en rijk tegenover elkaar worden gezet, kennen veel kijkcijfers. Tijdschriften die een inkijk geven in het leven van de rijksten worden gul gelezen en bekeken. Op straat ziet men de rijke na om zijn mooie kledij, zijn sjieke wagen, zijn opgemerkte verschijning terwijl over de anderen ‘over’ gekeken wordt. Die fascinatie zit er bij de mens ingebakken.

Lees meer

In de kijker

ONLINE KAARSEN BRANDEN

We ontvangen in deze dagen veel telefoontjes en berichten van mensen die vragen om een kaars te laten branden bij Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Veel van hen mogen hun huis niet verlaten en kunnen dus zelf niet tot in Scherpenheuvel komen. We willen hen en u via deze weg helpen om toch uw kaars bij Maria te laten branden.

Als u graag een kaars wil laten branden, kan dat via de website zelf (klik hier). U mag ook mailen naar pastoor@scherpenheuvel.be of bellen naar de pastorie 013 35 56 61. Het verschuldigde bedrag van 5 euro kan u daarna overschrijven op onderstaand rekeningnummer met vermelding: uw naam + kaarsje branden.

BE36 4540 0918 7181 van Bedevaartsoord O.L.V. Scherpenheuvel

In deze tijden bidden wij voor alle bedevaarders, bezoekers, gelovigen, dokters, verpleegkundigen, coronapatiënten, families, zorgkundigen, ziekenhuisaalmoezeniers en pastores in de zorgsector... dat Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel over hen waakt.

 


 

 

 

 

Liturgische vieringen