live beeld: klik op foto

De pastoor blogt

E.H. Luc Van Hilst

Pastoor van Scherpenheuvel


Praktisch 

Inschrijven Bedevaarten

Misintentie aanvragen

Doopsel

Catechese

Huwelijk

Zaal reserveren

Overnachtingen boeken

 

 

3 maart 2021

Een jaloerse God?

Mijn moeder hamerde het er bij haar kinderen diep in: ‘Jaloers zijn is een groot kwaad, daar komt alle miserie van.’ In een groot gezin lag de jaloezie steeds te lonken want er was altijd wel een reden om je misnoegd te voelen omwille van de anderen. Hoe komt dit? Dat komt omdat we het niet kunnen laten om te vergelijken en ons meteen ook verongelijkt te voelen. Wat is het resultaat? Ontevredenheid, wantrouwen, onvrede… allemaal situaties die de opbouw van het gezin en het geluk dat ermee gepaard zou moeten gaan, bemoeilijken of zelfs onmogelijk maken. Dat willen we dus niet en we dienen ons dus te wapenen tegen de virus van de jaloezie!

Lees meer

In de kijker

DAGELIJKSE EUCHARISTIEVIERING via de website vanaf 10u

Vanaf aswoensdag zijn er terug vieringen in de basiliek. Toch blijven we de eucharistieviering ook uitzenden via de website. Enkel op zaterdag zal er géén eucharistieviering op de website staan. Onze exucses hiervoor.

 

ROZENKRANSGEBED ECLIPS-TV

Vanaf 1 maart wordt het dagelijks bidden van de rozenkrans vanuit de basiliek uitgezonden op Eclipstv om 9u.
Eclipstv kunt u vinden op uw tv-toestel op de volgende kanalen:
Telenet: 51
Orange: 39
Proximus: 90 – 340
TV Vlaanderen: 13
 
Gebedsintenties kunnen aangevraagd worden via email: pastoor@scherpenheuvel.be

 

of telefonisch iedere werkdag tussen 9.30u en 11u.: 013 35 56 61.


ONLINE KAARSEN BRANDEN

We ontvangen in deze dagen veel telefoontjes en berichten van mensen die vragen om een kaars te laten branden bij Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Veel van hen mogen hun huis niet verlaten en kunnen dus zelf niet tot in Scherpenheuvel komen. We willen hen en u via deze weg helpen om toch uw kaars bij Maria te laten branden.

Als u graag een kaars wil laten branden, kan dat via de website zelf (klik hier). U mag ook mailen naar pastoor@scherpenheuvel.be of bellen naar de pastorie 013 35 56 61. Het verschuldigde bedrag van 5 euro kan u daarna overschrijven op onderstaand rekeningnummer met vermelding: uw naam + kaarsje branden.

BE36 4540 0918 7181 van Bedevaartsoord O.L.V. Scherpenheuvel

In deze tijden bidden wij voor alle bedevaarders, bezoekers, gelovigen, dokters, verpleegkundigen, coronapatiënten, families, zorgkundigen, ziekenhuisaalmoezeniers en pastores in de zorgsector... dat Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel over hen waakt.

 

Vormselcatechese 2020-2021

In deze bijzondere tijden proberen we de vormelingen uit onze zone catechese te geven via de digitale weg. Met Kerstmis werden ze uitgenodigd om een stalletje te bezoeken en een favoriet figuur te kiezen en te vertellen waarom ze deze figuur gekozen hebben. Ook de catechisten hebben een figuur gekozen. In onderstaand filmpje kunnen jullie horen waarom ze deze figuur gekozen hebben. Tussen de verschillende filmpjes zie je een collage van alle foto's die de vormelingen hebben ingestuurd. 

 

 

 

 

Liturgische vieringen