live beeld: klik op foto

De pastoor blogt

E.H. Luc Van Hilst

Pastoor van Scherpenheuvel


Praktisch 

Inschrijven Bedevaarten

Misintentie aanvragen

Doopsel

Catechese

Huwelijk

Zaal reserveren

Overnachtingen boeken

 

 

23 oktober 2019

De heiligen ons voorgegaan

Op zondag 13 oktober werd de zalige John Henry Newman door paus Franciscus heilig verklaard. Een bijzondere heiligverklaring om meerdere redenen die ons ook vandaag uitdagen en bemoedigen.

John Henry Newman werd geboren in Londen op 21 februari 1801. Hij groeide op als een pientere jongeman die overal antwoorden zocht en ze uiteindelijk vond in het diepe besef dat er tussen God en hem een unieke en hechte relatie bestaat. Die zekerheid vormde het fundament voor zijn verdere leven. Hij werd priester in de Anglicaanse Kerk en doceerde in Oxford. Als jonge professor was hij een belangrijke figuur in de zogenaamde Oxfordbeweging die ernaar streefde om de Anglicaanse Kerk dichter bij haar katholieke wortels te brengen. Hiervoor was zijn studie van de kerkvaders belangrijk. Verder doordringend in wat de kerkvaders leren, groeide bij Newman het verlangen om tot de Katholieke Kerk te behoren wat gebeurde in 1845. Hij trok naar Rome voor verdere studie en werd priester gewijd voor de Katholieke Kerk.

Lees meer

In de kijker

Kaarskensprocessie 03/11/2019 

klik hier

Eucharistievering op TV - zondag 10 november 2019 - 10u.

Op zondag 10 november wordt de hoogmis van 10u. rechtstreeks uitgezonden op één. De andere vieringen van die zondagmorgen gaan door in de Mariahal.

Agenda Vormselcatechese 2019-2020

klik hier

Voor meer info over het vormsel en contactgegevens klik hier

 


 

 

 

 

 


Liturgische vieringen

Agenda