live beeld: klik op foto

De pastoor blogt

E.H. Luc Van Hilst

Pastoor van Scherpenheuvel


Praktisch 

Inschrijven Bedevaarten

Misintentie aanvragen

Doopsel

Catechese

Huwelijk

Zaal reserveren

Overnachtingen boeken

 

 

13 januari 2021

Geroepen? Geluisterd-gezien!

Zondag 17 januari beginnen we de zogenaamde ‘tijd door het jaar’ in de liturgie. Tenminste het eerste deel van deze tijd want op 17 februari begint de Veetigdagentijd. De lezingen van deze ‘gewone’ zondag zijn buitengewoon mooi. De roeping van Samuël die ligt te slapen in het heiligdom van de Heer in de eerste lezing en in het evangeliue de roeping van de eerste leerlingen. Er wordt geroepen, maar ook geluisterd en gezien! In tegenstelling met wat we vaak vernemen in getuigenissen over roeping, valt er in de roepingsverhalen in de Bijbel heel wat ‘waar te nemen’. Ze hebben niet het vage van ‘ergens voel ik wel iets’ of het radicale ‘ik heb niets gehoord’, maar het heldere horen en zien wat we meestal voorbehouden voor wetenschappelijke waarnemingen!

Lees meer

In de kijker

Klik hier voor de verstrengde corona-maatregelen

 


Dagelijkse eucharistieviering vanaf 10.30u

 

ONLINE KAARSEN BRANDEN

We ontvangen in deze dagen veel telefoontjes en berichten van mensen die vragen om een kaars te laten branden bij Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Veel van hen mogen hun huis niet verlaten en kunnen dus zelf niet tot in Scherpenheuvel komen. We willen hen en u via deze weg helpen om toch uw kaars bij Maria te laten branden.

Als u graag een kaars wil laten branden, kan dat via de website zelf (klik hier). U mag ook mailen naar pastoor@scherpenheuvel.be of bellen naar de pastorie 013 35 56 61. Het verschuldigde bedrag van 5 euro kan u daarna overschrijven op onderstaand rekeningnummer met vermelding: uw naam + kaarsje branden.

BE36 4540 0918 7181 van Bedevaartsoord O.L.V. Scherpenheuvel

In deze tijden bidden wij voor alle bedevaarders, bezoekers, gelovigen, dokters, verpleegkundigen, coronapatiënten, families, zorgkundigen, ziekenhuisaalmoezeniers en pastores in de zorgsector... dat Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel over hen waakt.

 

Vormselcatechese 2020-2021

In deze bijzondere tijden proberen we de vormelingen uit onze zone catechese te geven via de digitale weg. Met Kerstmis werden ze uitgenodigd om een stalletje te bezoeken en een favoriet figuur te kiezen en te vertellen waarom ze deze figuur gekozen hebben. Ook de catechisten hebben een figuur gekozen. In onderstaand filmpje kunnen jullie horen waarom ze deze figuur gekozen hebben. Tussen de verschillende filmpjes zie je een collage van alle foto's die de vormelingen hebben ingestuurd.