Welkom op de officiële website van het bede- vaartsoord en de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel.

Camera live :

KLIK OP FOTO

De pastoor blogt

E.H. Luc Van Hilst

Pastoor van Scherpenheuvel

 TENTOONSTELLING (tot 28/06)

Youtube impressie

"HEILIGEN IN BEELD"

 

Inschrijven Bedevaarten

 

20 mei 2015

Wat mogen we verwachten van de Geest?

De Paastijd sluit af met het hoogfeest van Pinksteren, maar daarmee houdt Pasen niet op! Het hele jaar door verkondigen, vieren en beleven wij de genade van Pasen: dat Christus als eerst is verrezen en dat wij Hem volgen. Dat verandert heel ons leven want het betekent dat niet langer de dood als een donkere wolk over ons geluk hangt, maar dat de hemel open is. Het nodigt ons ook uit om ons leven ernstig te nemen door de woorden van de verrezen Heer waarachtig op te nemen in ons leven en samenleven. De verrijzenis en het eeuwig leven geven een dynamiek aan ons leven hier en nu en die dynamiek wordt gekenmerkt door de liefde van God. Lees meer

13 mei 2015

Al heeft Hij ons verlaten, Hij laat ons nooit alleen!

Dit lied klinkt bij het Hoogfeest van Ons Heer Hemelvaart en zegt meteen ook waar het op staat: Jezus gaat naar de Vader en blijft toch bij ons. Het kan ook niet anders. Als Jezus zijn zending trouw opneemt, kan Hij ons niet alleen laten. Immers, die zending drukt uit dat God ons lief heeft en wie liefheeft laat niet verweesd achter. Het zou de liefde compleet ongeloofwaardig maken en het resultaat zou alleen maar gekwetstheid, ontgoocheling en opgeven zijn. Zo gaat het bij mensen, zo gaat het ook bij God. Lees meer

6 mei 2015

Grote held van liefde

Een oud lied over de H. Damiaan de Veuster zingt: ‘Geen man van mooie woorden, maar man van moed en daad. Een held van liefde is groter dan helden van de haat.’ Die held van de liefde deed, samen met zijn moeder en schoonzus, voor zijn vertrek naar de missie een bedevaart van Tremelo naar Scherpenheuvel. Bij Onze-Lieve-Vrouw heeft hij gebeden om een goede missionaris te mogen worden. Ongetwijfeld heeft hij later als goede missionaris teruggedacht aan dit gebed en heeft hij het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel voor de geest gehaald, samen met het laatste beeld van zijn moeder bij hun definitieve afscheid. Op 10 mei vieren wij de heilige Damiaan de Veuster, de held van de liefde van Christus. In het onthaalcentrum De Pelgrim staan vier schilderijen die kunstenaar Johannes Wickert maakte als illustratie bij een kleine gids: in de voetsporen van Damiaan. Een uitnodiging voor de bedevaarders van nu om, zoals Damiaan, te bidden om moed en kracht bij de zending die wij als christenen allemaal hebben: helden van liefde zijn.

29 april 2015

Maria, ster van de nieuwe evangelisatie

Het is weer mei! De vogels zingen uit volle borst, je kunt er niet naast horen, maar ook uit vele kelen klinken de Ave Maria’s in alle toonaarden want mei is de maand voor Maria. Pelgrims trekken naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel, en aan de kapelletjes in onze parochies komen mensen uit de buurt samen om te bidden. Het is elk jaar opnieuw lente, ook in de Kerk en Maria is erbij! Lees meer

22 april 2015

Benefietconcert ten voordele van Oegandees ziekenhuis

Het Overpeltse strijkersensemble Tilika, bestaande uit Fryderyk Sevens en An-Sofie Cloet op viool, Katrien Coninx op contrabas en Lisa Haels aan de piano, zal een concert verzorgen in De Pelgrim ten voordele van het project Rakai in Oeganda (Afrika).

Katrien Coninx, de contrabassiste van Tilika, studente geneeskunde aan de KU Leuven, gaat in augustus als vrijwilliger meehelpen aan dit project via de organisatie BeMore (NL). In Rakai is een klein ziekenhuis opgericht zodat de gezondheidszorg voor de lokale bevolking toegankelijker wordt. Ter plaatse is er vooral nood aan basisbehoefte zoals elektriciteit, water, ... Vorig jaar konden de vrijwilligers met sponsoring vanuit België zorgen voor zonnepanelen op het dak van het ziekenhuis. Met weinig geld kan men daar veel bereiken.

 

Om 14u vindt het concert plaats in De Pelgrim, aansluitend volgt nog een concert in De (H)Eerlijkheid (Albertusplein 19). Graag tot dan!

In de kijker

Veelluik ARCABAS ‘Passie en Verrijzenis’

Vanaf heden zijn er drie prentbriefkaarten (een selectie uit het veelluik) te verkrijgen in het onthaalcentrum 'De Pelgrim'.

Prijs per stuk = 2,50 € / per set van 3 stuks = 6 €

 

Kruisiging

Verrijzenis

Voetwassing en laatste avondmaal

Liturgische vieringen