Vakantie

Vakantie

De laatste dagen van een werk- of schooljaar zitten er bijna op. Dat betekent dat dé vakantie in aantocht is, de zogenaamde ‘grote vakantie’. Voor de schoolgaande jeugd de pauze tussen twee schooljaren, voor de werkers opgespaard gedurende het werkjaar om langere periode van rust en vakantie te beleven met gezin, familie, vrienden of alleen. Velen hebben plannen voor die vakantietijd, reizen werden al maanden geleden uitgezocht en besproken, werken thuis werden al langer gepland, vakantiejobs werden gezocht en misschien gevonden, bezoek aan festivals werd op voorhand uitgekiend en tickets werden gekocht… De twee maanden voor de kinderen en jongeren, de enkele weken voor de werkenden zijn dierbaar en we verwachten er veel van!

De ‘gedwongen’ thuisblijvers die omwille van welke reden dan ook geen reizen kunnen maken of grootse plannen kunnen uitvoeren, kijken wel eens misnoegd naar de vogels die gaan vliegen. Begrijpelijk! Maar het kan thuis ook écht vakantie zijn! Een daguitstap kan heerlijk zijn. Een boek lezen in alle rust zonder de ‘reisstress’ kan deugd doen.

Heel wat vrijwilligers zijn deze zomer volop in de weer met de voorbereiding van het musical-spektakel ‘Damiaan’ dat in augustus een twintigtal keer zal gebracht worden in het kader van de Kroningsfeesten. Nijvere en kundige handen werken al maanden aan de kostuums, de tribunes staan al klaar, praktische zaken die moeten aangepakt worden, zang en muziek, acteurs – vrijwilligers en professionelen – oefenen teksten in en zullen heel wat repetities hebben… Ook dat is vakantie! Dank aan de velen die zich vanuit onze gemeenschap hiervoor inzetten, hun andere vakantieplannen laten varen hiervoor, hun werkschema’s moeten aanpassen… Heel veel inzet, heel veel passie, het zal dus heerlijk worden voor de vele toeschouwers die zullen komen kijken en genieten.

De Vrije basisschool Onze-Lieve-Vrouw heeft al een voorproefje gegeven! Op zaterdag 17 mei waren er drie uitvoeringen van ‘De eik op de heuvel’, geïnspireerd op het jeugdboek dat we lieten schrijven door Sylvia Vanden Heede en dat bij de opening van de meimaand werd voorgesteld. Proficiat aan de leerkrachten en de leerlingen om op deze wijze ook de Kroningsfeesten een jeugdige toetst te geven! De patrones van de school keek glimlachend toe en zag dat het goed was, heel goed!

Wij wensen iedereen een deugddoende vakantie, thuis, elders, op de tribune van ‘Damiaan’… deugd die mag duren ook als alles weer zijn ‘gewone’ gang zal gaan.