live beeld: klik op foto

De pastoor blogt

E.H. Luc Van Hilst

Pastoor van Scherpenheuvel


Praktisch 

Inschrijven Bedevaarten

Misintentie aanvragen

Doopsel

Catechese

Huwelijk

Zaal reserveren

Overnachtingen boeken

 

 

27 juli 2022

Zomerse gloed!

Terwijl velen in binnen- en buitenland de temperaturen voelden stijgen. Werden wij opgenomen in de warme gloed van de genade en de dankbaarheid om de wijding van vier priesters voor het aartsbisdom, waaronder onze eigenste Geert Narinx. Op zondag 10 juli legde de kardinaal-aartsbisschop hem de handen op en wijdde hem tot priester. Een ruime delegatie vanuit Scherpenheuvel was aanwezig, helaas beperkt omwille van het gelimiteerde aantal plaatsen die de wijdelingen mochten bestemmen voor vrienden en familie. Een week later vierden we met onbeperkt aantal de ere-mis van Geert in de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Nog een week later, op zondag 24 juli vierde Geert in zijn dorp van afkomst, Geistingen, opnieuw een ere-mis. Het werd een warm Maaslands dorpsfeest! Wij zijn de Heer dankbaar voor het priesterschap van Geert en bidden bij Onze-Lieve-Vrouw dat zij hem moederlijk omhelst en hem laat delen in de kracht van haar ja-woord.

Proficiat Geert en dank aan allen die meevierden.

In de kijker

KRONINGSFEESTEN

Kroningsvlag (10 €) : te verkrijgen in de sacristie, Huis van Maria en Dienst voor toerisme

PARKEERMOGELIJKHEDEN

PROGRAMMA 2022

PRIESTERWIJDING

Klik hier voor de livestream van de priesterwijding van Geert Narinx.


ONLINE KAARSEN BRANDEN

 

We ontvangen in deze dagen veel telefoontjes en berichten van mensen die vragen om een kaars te laten branden bij Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Veel van hen mogen hun huis niet verlaten en kunnen dus zelf niet tot in Scherpenheuvel komen. We willen hen en u via deze weg helpen om toch uw kaars bij Maria te laten branden.

Als u graag een kaars wil laten branden, kan dat via de website zelf (klik hier). U mag ook mailen naar pastoor@scherpenheuvel.be of bellen naar de pastorie 013 35 56 61. Het verschuldigde bedrag van 6 euro kan u daarna overschrijven op onderstaand rekeningnummer met vermelding: uw naam + kaarsje branden.

BE36 4540 0918 7181 van Bedevaartsoord O.L.V. Scherpenheuvel

In deze tijden bidden wij voor alle bedevaarders, bezoekers, gelovigen, dokters, verpleegkundigen, coronapatiënten, families, zorgkundigen, ziekenhuisaalmoezeniers en pastores in de zorgsector... dat Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel over hen waakt.

 

Liturgische vieringen