live beeld: klik op foto

De pastoor blogt

E.H. Luc Van Hilst

Pastoor van Scherpenheuvel


Praktisch 

Inschrijven Bedevaarten

Misintentie aanvragen

Doopsel

Catechese

Huwelijk

Zaal reserveren

Overnachtingen boeken

 

 

5 mei 2021

Wat na Covid-19?

Niemand weet wanneer de crisis zal voorbij zijn, maar dat belet niet dat er ernstig over nagedacht wordt hoe het zal zijn, en vooral wat we zullen geleerd hebben voor ons dagelijks leven dank zij deze crisis. In een gesprek met een Britse journalist, Austen Ivereigh, denkt paus Franciscus na over de weg die we zullen moeten volgen na covid-19. Dat gesprek staat opgetekend in een nieuw boek van de paus: Let us dream. Dit boek is geboren gedurende de eerste lockdown, op het moment dat de paus verscheen op het Sint-Pietersplein in Rome als een piloot in de storm op 27 maart 2020, om de mensheid te leiden in een van haar donkerste nachten. Uit die beklijvende Urbi et Orbi groeide een gesprek dat werd uitgegeven in het engels en vertaald in verschillende talen. De paus maakt duidelijk dat de mensheid op een keerpunt gekomen is, op een kritiek punt in de geschiedenis.
Hij vraagt zich af, zoals velen van ons, hoe we uit de crisis zullen komen. Hij ziet twee mogelijkheden: ofwel komen we hier gelouterd uit en sterker, ofwel laten we ons hopeloos en moedeloos afglijden. De overgang van pandemie tot een nieuw normaal is een uitdagend moment waar hindernissen maar ook mogelijkheden in zitten. Van op dit drempelmoment spreekt hij tot de hele wereld. Hij vindt dat deze situatie een proces van hervorming op gang moet trekken, een proces van bekering, vooral op het gebied van de economie, de productie- en consumptiedrang, de eerbied voor de natuur en de verhouding tussen de mensen, plaatselijk en internationaal. Hij toont zich in dit boek de geestelijke leider van de mensheid die de weg verlicht en de boorden van de afgronden aanwijst. 
Lees meer

In de kijker

Dagelijkse eucharistieviering vanuit de basiliek

De eucharistievieringen op weekdagen van 8 u., 9 u. en 11 u. kan u via deze live-stream mee vieren. De zondagsvieringen zijn op zaterdagavond om 17 u. en 18 u en op zondag om 8 u., 9 u., 10u u. en 11 u. Het geluid kan u op zetten door rechtsonderaan het beeld de volumeknop aan te klikken.

 

Om het scherm te kunnen vergroten, klik hier.ROZENKRANSGEBED ECLIPS-TV

Vanaf 1 maart wordt het dagelijks bidden van de rozenkrans vanuit de basiliek uitgezonden op Eclipstv om 9u.
Eclipstv kunt u vinden op uw tv-toestel op de volgende kanalen:
Telenet: 51
Orange: 39
Proximus: 90 – 340
TV Vlaanderen: 13
 
Gebedsintenties kunnen aangevraagd worden via email: pastoor@scherpenheuvel.be

 

of telefonisch iedere werkdag tussen 9.30u en 11u.: 013 35 56 61.


ONLINE KAARSEN BRANDEN

We ontvangen in deze dagen veel telefoontjes en berichten van mensen die vragen om een kaars te laten branden bij Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Veel van hen mogen hun huis niet verlaten en kunnen dus zelf niet tot in Scherpenheuvel komen. We willen hen en u via deze weg helpen om toch uw kaars bij Maria te laten branden.

Als u graag een kaars wil laten branden, kan dat via de website zelf (klik hier). U mag ook mailen naar pastoor@scherpenheuvel.be of bellen naar de pastorie 013 35 56 61. Het verschuldigde bedrag van 5 euro kan u daarna overschrijven op onderstaand rekeningnummer met vermelding: uw naam + kaarsje branden.

BE36 4540 0918 7181 van Bedevaartsoord O.L.V. Scherpenheuvel

In deze tijden bidden wij voor alle bedevaarders, bezoekers, gelovigen, dokters, verpleegkundigen, coronapatiënten, families, zorgkundigen, ziekenhuisaalmoezeniers en pastores in de zorgsector... dat Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel over hen waakt.

 


 

 

 

 

Liturgische vieringen