live beeld: klik op foto

De pastoor blogt

E.H. Luc Van Hilst

Pastoor van Scherpenheuvel


Praktisch 

Inschrijven Bedevaarten

Misintentie aanvragen

Doopsel

Catechese

Huwelijk

Zaal reserveren

Overnachtingen boeken

 

 

29 juni 2022

Vakantie na corona?

We hebben ernaar uitgekeken, al heel lang, een vakantie zonder corona(maatregelen). Hier en daar vinden we in de media berichten of we dat wel zullen aankunnen. Het lijkt alsof we vergeten zijn hoe we zorgeloos vakantie kunnen genieten. Bovendien, ondanks het wegvallen van nagenoeg alle beperkende maatregelen die ons leven gedurende twee jaar in de greep hielden, blijkt het virus niet weg te zijn… Integendeel! Er is weer een toename van besmettingen, ziekenhuisopnames enz. Zorgeloos vakantie nemen zit er dus niet in, opnieuw niet, want we zijn nog niet bevrijd van de oorzaak van de pandemie die ons leven lijkt te bepalen. We kunnen wel doen alsof, er ons niets van aantrekken, ‘normaal’ en ‘gewoon’ doen. Maar ook dat lijkt een geforceerde vlucht en dus eigenlijk een uiting van onze bezorgdheid. Misschien moeten we er gewoon mee leren leven zoals we met alle zorgen, ook voor de corona-uitbraak, moesten ‘leren’ leven.

Lees meer

In de kijker

KRONINGSFEESTEN

Kroningsvlag (10 €) : te verkrijgen in de sacristie, Huis van Maria en Dienst voor toerisme

 

PROGRAMMA 2022

PRIESTERWIJDING

Klik hier voor de livestream van de priesterwijding van Geert Narinx.


ONLINE KAARSEN BRANDEN

 

We ontvangen in deze dagen veel telefoontjes en berichten van mensen die vragen om een kaars te laten branden bij Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Veel van hen mogen hun huis niet verlaten en kunnen dus zelf niet tot in Scherpenheuvel komen. We willen hen en u via deze weg helpen om toch uw kaars bij Maria te laten branden.

Als u graag een kaars wil laten branden, kan dat via de website zelf (klik hier). U mag ook mailen naar pastoor@scherpenheuvel.be of bellen naar de pastorie 013 35 56 61. Het verschuldigde bedrag van 6 euro kan u daarna overschrijven op onderstaand rekeningnummer met vermelding: uw naam + kaarsje branden.

BE36 4540 0918 7181 van Bedevaartsoord O.L.V. Scherpenheuvel

In deze tijden bidden wij voor alle bedevaarders, bezoekers, gelovigen, dokters, verpleegkundigen, coronapatiënten, families, zorgkundigen, ziekenhuisaalmoezeniers en pastores in de zorgsector... dat Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel over hen waakt.

 

Liturgische vieringen