DVD : Maria, poort van Gods genade

Met de start van het liturgische jaar in het vooruitzicht biedt het onthaalcentrum De Pelgrim en de O.-L.-Vrouweparochie van Scherpenheuvel de dvd ‘Maria, poort van Gods genade’ aan. Verschillende feesten doorheen het liturgische jaar plaatsen de moeder Gods in de kijker. Beginnend in de advent met het feest Maria Onbevlekt Ontvangen op 8 december neemt deze dvd ons mee naar het Hoogfeest van Maria’s Moeder. Volgens kardinaal Godfried Danneels, die bij elk feest een duiding geeft, is dit feest misschien wel het minst gekend doordat het samenvalt met Nieuwjaar en de dag van de vrede. Hij noemt dit het feest waarop de Kerk op kraambezoek gaat bij Maria.
Bij elk van de tien feesten bij deze dvd wordt een Bijbelfragment voorgelezen dat er bij hoort. Daarnaast worden onder meer schilderijen getoond uit de Mariacyclus van Theodoor Van Loon. Deze schilderijen zijn te bekijken in de basiliek van Scherpenheuvel.
Met deze dvd worden we meegenomen naar Christus, want “Maria gaat waar ook haar zoon gaat tot onder het kruis, maar ze gaat ook binnen in de Christus”, zo zegt kardinaal Danneels. Mooi om af en toe Maria en haar Zoon beter te leren kennen. En elk feest wordt besloten met een bezinning vanuit de ogen van de moeder.

Deze dvd is te verkrijgen in het onthaalcentrum De Pelgrim voor de prijs van 10 euro.

U kan deze dvd ook bestellen door 14,13 € (10 € voor de dvd + 4,13 € verzendingskosten) te storten op rekening :

IBAN: BE36 4540 0918 7181
BIC:  KREDBEBB
Op naam van : Onthaalcentrum De Pelgrim, Isabellaplein 15 A, 3270 Scherpenheuvel
Met vermelding 'DVD Maria, Poort van Gods genade'. 
Van zodra wij uw betaling ontvangen hebben zullen we de dvd verzenden.

 

Inleidend woordje door pastoor Luc Van Hilst

Scherpenheuvel praktisch